Maitinančio rankų kremo receptas. Ingredientus galite pridėti pagal savo nuožiūrą, suteikti jam norimų išskirtinių savybių. Vynuogių sėklų aliejų galima pakeisti kitais skystais baziniais aliejais arba jų mišiniu. Vietoje vandens galite naudoti hidrolatus, ekstraktus arba alijošiaus gelį.
Žingsnis 1: išlydykite fazę A temperatūroje apie 65°C.
Žingsnis 2: pakaitinkite fazę B iki 65-70°C.
Žingsnis 3: įpilkite fazę B į fazę A ir intensyviai maišykite 1 minutę iki vienodos konsistencijos.
Žingsnis 4: lėtai atvėsinkite iki 40°C, periodiškai maišant. Pridėkite aktyvus fazės C ingredientus paeiliui ir išmaišykite.
Žingsnis 5: konservanto aktyvavimui įlašinkite 1-2 lašus pieno rūgšties į 50 g kremo. Išmaišykite ir kremas paruoštas!
Čia rasite visus ingredientus:
-
Konservantas SBS€1,80
-
Cetilo alkoholis (grynas, 99%)€2,50 – €27,00
-
D-pantenolis (provitaminas B5)€3,20 – €17,80
-
Vitaminas E (tokoferolis, natūralus)€3,90 – €97,70
-
Emulsinis vaškas LAMECREME (O/W)€4,90 – €30,60
-
Sviestmedžių aliejus€5,80 – €14,70
-
Vynuogių sėklų aliejus€3,50 – €13,10